Köpa bil

Om du inte redan har funnit den bil som du är intresserad av, så har vi mycket professionella säljare som hjälper dig att hitta en bil som uppfyller dina önskemål. Därefter får du möjlighet att undersöka bilen och provköra den. Alla våra bilar är vanligtvis leveransklara och du som köpare kan ta med dig bilen hem redan samma dag. Bilarna lämnar naturligtvis bilhallen ägarbytta, påställda och försäkrade. Vi kallar det för ”Bildax Trygghet”.

Vi på Bildax har förmedlat tusentals bilaffärer till kunder från norr till söder sedan starten 2011. Nöjda kunder är viktigare för oss än något annat. På Bildax går hela vårt arbete ut på det. Vår målsättning är att bygga långa kundrelationer där du som nöjd kund vänder dig till oss när det är dags att byta bil.

Hos oss hittar du riktigt bra, begagnade bilar i toppskick. Vi utför noggranna tester och går igenom varje bil utförligt för att upptäcka de allra minsta bristerna. Våra bilar har alltid en gedigen service- och ägarhistorik.

Vi levererar alla bilar med:

 Garanti 

Försäkring 

Rättvisa finansieringslösningar

Nybilskänsla oavsett årsmodell 

Gedigen service- och ägarhistorik

Vi erbjuder våra kunder följande betalsätt: banköverföring, kortbetalning, swish och kontantbetalning. Vid kortbetalning med kreditkort eller utländska kort kan eventuella kortavgifter tillkomma.

Ja. Enligt konsumentkreditlagen måste säljaren ta ut en kontantinsats av köparen. Kontantinsatsen är bestämd till 20% av inköpspriset. Tänk på att en eventuell inbytesbil räknas in som kontantinsats. Om du istället väljer att finansiera din bil med ett privatlån så krävs ingen kontantinsats. Dessa privatlån kan dock inte tas på lika höga summor som vanliga bilfinanser. Våra säljare hjälper dig gärna att skräddarsy den bästa finansieringslösningen för just dig.

Vi vill att du ska känna dig säker när du köper en begagnad bil från oss. Det ska vara lika tryggt som att köpa en ny bil. Bortsett från att du redan vet det faktiska skicket på bilen du köper, så erbjuder vi alla våra kunder en garanti från vår samarbetspartner.

Kontakta en säljare för mer information.

Om överföringen sker från ett Swedbank eller ett SEB konto syns pengarna omgående. Från övriga banker kan detta dröja ungefär en bankdag.

Om överföringen sker från ett Swedbank eller ett SEB konto syns pengarna omgående. Från övriga banker kan detta dröja ungefär en bankdag.

Det kan finnas flera faktorer som avgör detta. För att erhålla ett säkert svar gällande just den bilen du är intresserad av, ber vi dig kontakta en säljare.

Absolut! Vi samarbetar med bland annat DNB Finans och Santander Consumer Bank för att skräddarsy den bästa finansieringslösningen för dig. Vi garanterar dessutom en av landets mest förmånligaste räntor på bilfinanser. Använd gärna vår kalkyl på respektive annons på hemsidan för att räkna ut din månadskostnad och se aktuell ränta.

Ja, vi löser alla restskulder med finansieringsbolagen. Detta är vi tvungna till att göra eftersom fordonet måste registreras på Bildax AB innan vi levererar den till köparen.

Alla priser står angivna inklusive moms.

Vi besiktigar självklart våra bilar om de befinner sig inom sin besiktningsperiod.

Bilarna är vanligtvis avställda när dem står i bilhallen, men ställs givetvis på vid leverans. En eventuell påställningsavgift kan tillkomma, men detta sker ytterst sällan. De flesta kostnaderna är oftast inräknade i bilens pris.

Vi garanterar våra kunder en av marknadens bästa räntor vid bilfinansiering. För att enkelt räkna ut hur mycket du kommer betala i ränta, hänvisar vi till vår kalkyl som du finner i respektive bilannons på hemsidan.

Den aktuella räntan för närvarande är: 1,95%

Likt alla begagnade bilar skiljer sig medföljande tillbehör och utrustning åt för varje bil. Vanligtvis medföljer extra nyckel, instruktionsböcker, vinterdäck, reservhjul etc. men i vissa fall kan någonting saknas. Kontakta gärna en säljare för att säkerställa att just den utrustning du önskar medföljer.

Vi säljer endast bilar med en gedigen service- och ägarhistorik. Våra värderingsmän kontrollerar strikt tidigare servicetillfällen och ställer höga krav på just detta vid inköp. Vi servar alla bilar som inkommer och befinner sig inom sin serviceperiod. Serviceintervaller skiljer sig ofta åt mellan olika bilmärken och motorer och så kallade elektroniska serviceböcker börjar ta en allt större plats inom bilindustrin. Denna typ av dokumentation sparas vanligtvis hos verkstäderna. Kontakta en säljare för mer detaljerad information gällande just den bilen du söker efter.

Sälja bil

Vi har professionella säljare som är specialister på att värdera bilar. En värdering går snabbt och är självklart kostnadsfri. Tack vare våra bilexperters effektivitet och erfarenhet tar värderingen endast 20-30 minuter. Du får sedan ett priserbjudande och kan sälja bilen direkt på stationen om du godtar budet. Våra bud är naturligtvis inte bindande och värderingen är helt kostnadsfri oavsett om du väljer att sälja bilen eller inte. En värdering kan ske via telefon- eller mejlkontakt, men värderingen är då preliminär. Budet kan komma att ändras när bilen inkommer till vår bilhall.

En värdering via telefon- och mejlkontakt skall endast ses som ett riktmärke. Denna värdering kan komma att justeras efter manuella tester, yttre- och inre skick, provkörning och utrustning, samt det aktuella marknadsvärdet.

Ja, vi löser isåfall skulden åt dig, förutsatt att skulden inte är högre än bilens värde. Det är viktigt att du tar med dig dokument som visar vilket finansbolag din bil är finansierad genom, samt den aktuella skulden på bilen. Detta för att vi på ett smidigt sätt skall kunna avgöra den slutgiltiga summan för din bil.

Vi köper framförallt in svensksålda bilar som inte rullat mer än 12.000 mil och inte är äldre än 7 år. Gällande inbytesbilar ställs inga bestämda krav. Kontakta gärna en säljare oavsett om din bil uppfyller kraven eller ej. Vi är oftast väldigt tillmötesgående.

Övriga frågor

Eventuella brister på din bil som du upplyser säljaren om räknas in och dras av på värderingen. Om bristerna däremot upptäcks av säljaren vid en manuell värdering tar vi fram ett kostnadsförslag för åtgärd av dessa. Vi drar sedan av dessa kostnader från vårt bud. Det är alltid säljarens skyldighet att upplysa köparen om eventuella brister som säljaren känner till. Var därför noggrann med din beskrivning när du talar med en värderingsman.

Nej, vi har alltid flera säljare stationerade i bilhallen, men det kan hända att alla är upptagna. Vi gör då vårt bästa för att hjälpa dig som kund så fort som möjligt. För att säkerställa att du inte behöver vänta och för att förbereda en säljare med ditt ärende så rekommenderar vi att du ringer en säljare först. Detta för att du skall kunna spara tid.

Aktuella öppettider är för närvarande:

Mån – Tors: 10.00-18.00

Fredag: 10.00-16.00

Lördag: 11.00-15.00

Söndag: Stängt

Via vår samarbetspartner Solid AB erbjuder vi en bilgaranti för att ge bästa möjliga trygghet för din nyinköpta bil. Garantins omfattning bestäms utifrån ålder och antal mil din bil har gått. Garantin är därför uppdelad i olika kategorier och omfattningen kan därför skilja sig åt. Garantin omfattar vanligtvis elektroniska och mekaniska komponenter i bilen. För att garantin skall gälla under garantitiden är det viktigt att du sköter underhåll och service enligt tillverkarens rekommendationer. Garantin omfattar inte skador som sannolikt har uppstått på grund av en olyckshändelse eller en annan liknande händelse, normalt slitage, eller andra skador som beror på att konsumenten har vanvårdat eller använt fordonet på ett onormalt sätt eller om konsumenten har vidtagit särskilda åtgärder som t.ex. ändring eller ombyggnad av bilen. För mer detaljerade villkor ber vi dig att kontakta säljaren i första hand.

En köpare anses ha ett visst ansvar vid inköp av bil, det vill säga undersökningsplikt. Det är därför väldigt viktigt att du som köpare säkerställer att eventuella tillbehör medföljer innan köpet genomförs. Med hänsyn till att vi enbart säljer begagnade bilar, händer det ibland att enstaka tillbehör kan saknas.